Pizza z masłem orzechowym | |
Kategoria | Dodatki |
Porcji | 12” Pizza (2-4) |
Przygotowanie | 90 Minut |
Czas pieczenia | 8 Minut |
Trudność | Łatwe-Średnie |
Składniki:
- 2 cienkie spody na pizzę
- 2 łyżki miękkiego masła
- 220g białego sera
- 1 szklanka miękkiego masła orzechowego
- 1 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka mleka
- 350g bitej śmietany
- Syrop czekoladowy
Przygotowanie:
- Rozgrzej piekarnik do 205°C.
- Wierzch i brzegi spodów wysmaruj masłem, połóż na środkowej półce piekarnika i piecz przez 8 minut.
- Wyjmij i odstaw do wystygnięcia.
- W robocie kuchennym ubij biały ser z masłem orzechowym, następnie dodaj cukier puder, po pół szklanki na raz, oraz mleko.
- Dodaj bitą śmietanę. Mieszaninę tę rozłóż na ostudzonych spodach do pizzy.
- Zamroź aż pizza będzie zwarta.
- Pizzę podawaj zimną, lecz nie zamrożoną.
- Przed podaniem polej syropem czekoladowym.
Pizza z owocami morza | |
Kategoria | Dodatki |
Porcji | 12” Pizza (2-4) |
Przygotowanie | 40 Minut |
Czas pieczenia | 8-12 Minut |
Trudność | Łatwe-Średnie |
Składniki:
- Spód na pizzę
- 3/4 szklanki paluszków krabowych, pokrojonych na małą kostkę
- 3/4 szklanki małych krewetek
- 1/2 szklanki posiekanego ananasa
- 5 pieczarek, pokrojonych w plasterki
- 120g czarnych oliwek pokrojonych w plasterki
- 1/4 szklanki zielonej papryki pokrojonej w kostkę
- 1 szklanka startej mozarelli
- 1 szklanka startego cheddara
Przygotowanie:
- Wyłóż spód na blaszkę lub kamień do pizzy.
- Skrop oliwą.
- Posyp paluszkami krabowymi, krewetkami, ananasem, grzybami, oliwkami, zieloną papryką, mozarellą i cheddarem.