Rate this post
Pizza z masłem orzechowym
KategoriaDodatki
Porcji12” Pizza (2-4)
Przygotowanie90 Minut
Czas pieczenia8 Minut
TrudnośćŁatwe-Średnie

Składniki:

  • 2 cienkie spody na pizzę
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • 220g białego sera
  • 1 szklanka miękkiego masła orzechowego
  • 1 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mleka
  • 350g bitej śmietany
  • Syrop czekoladowy

 

Przygotowanie:

  1. Rozgrzej piekarnik do 205°C.
  2. Wierzch i brzegi spodów wysmaruj masłem, połóż na środkowej półce piekarnika i piecz przez 8 minut.
  3. Wyjmij i odstaw do wystygnięcia.
  4. W robocie kuchennym ubij biały ser z masłem orzechowym, następnie dodaj cukier puder, po pół szklanki na raz, oraz mleko.
  5. Dodaj bitą śmietanę. Mieszaninę tę rozłóż na ostudzonych spodach do pizzy.
  6. Zamroź aż pizza będzie zwarta.
  7. Pizzę podawaj zimną, lecz nie zamrożoną.
  8. Przed podaniem polej syropem czekoladowym.

 

Pizza z owocami morza
KategoriaDodatki
Porcji12” Pizza (2-4)
Przygotowanie40 Minut
Czas pieczenia8-12 Minut
TrudnośćŁatwe-Średnie

Składniki:

  • Spód na pizzę
  • 3/4 szklanki paluszków krabowych, pokrojonych na małą kostkę
  • 3/4 szklanki małych krewetek
  • 1/2 szklanki posiekanego ananasa
  • 5 pieczarek, pokrojonych w plasterki
  • 120g czarnych oliwek pokrojonych w plasterki
  • 1/4 szklanki zielonej papryki pokrojonej w kostkę
  • 1 szklanka startej mozarelli
  • 1 szklanka startego cheddara

 

Przygotowanie:

  1. Wyłóż spód na blaszkę lub kamień do pizzy.
  2. Skrop oliwą.
  3. Posyp paluszkami krabowymi, krewetkami, ananasem, grzybami, oliwkami, zieloną papryką, mozarellą i cheddarem.