Rate this post

W tym artykule postaram się napisać wam drodzy czytelnicy przepis na fantastyczną potrawę, a mianowicie na chrupliwe kajzerki. To bardzo dobre i łatwe danie, które możemy przyrządzić nawet w dziesięć, albo piętnaście minut. Poradzi sobie zarówno fanatyk domowego gotowania, jak i osoba, która na ogół kuchnię omija szerokim łukiem. Wszystko co będzie nam potrzebne to pięć bułek, które są kajzerkami oraz cztery ząbeczki czosnku. Nie zapomnijmy także o serze żółtym, szczypiorku, kostce masła oraz ketchupie i majonezie, które poprawią smak całego posiłku. Teraz przejdźmy już do sposobu przyrządzenia tychże kajzerek. A więc przede wszystkim będzie nam potrzebne pokrojenie i przeciskanie czosnku. Dzięki temu powstanie przecież dobra papka, która będzie bazą dla naszych jakże fantastycznych kajzerek. Do tego dodajmy oczywiście szczypiorek, który wcześniej jednak musi być odpowiednio pokrojony. Mam na myśli krojenie bardzo drobne, co sprawi, że szczypior trafi wszędzie i nie będzie nam utrudniał jedzenia.

No dobrze skoro już znamy wszystkie składniki to teraz przejdźmy do sposobu przygotowania naszych wyjątkowych kajzerek. Przede wszystkim na samym początku będziemy musieli obrać i przecisnąć czosnek, w ten sposób, aby powstała dzięki temu wyjątkowa papka, która będzie bazą dla naszego bardzo dobrego i łatwego posiłku. Warto też pokroić szczypior na drobne kawałki. Do tego musimy też zetrzeć ser żółty na tarce, która ma duże oczka. Co dalej? Ano to, że każdą z bułek będziemy teraz smarować masłem i układać kolejno w naszym piekarniku, który tylko czeka, by przyrządzić nam fantastyczną potrawę. Teraz będziemy jeszcze musieli posypać każdą część czosnkiem oraz szczypiorem, a także serem żółtym. Wszystko to będziemy teraz piec w temperaturze około stu osiemdziesięciu stopni Celsjusza. Dzięki temu będą one piękne zarumienione i naprawdę niesamowicie smacznie. Możemy dodać jeszcze ketchup i majonez. Prawda, że to łatwe? Życzę zatem smacznego moi drodzy!