Rate this post

Składniki:

ciasto (najlepiej z tego przepisu)
150g mielonego mięsa (wieprzowego lub mieszanego)
3 łyżki oleju
1 duża cebula
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
1 łyżka posiekanej naci pietruszki
150g obranych i pokrajanych w plastry pomidorów
cząber
majeranek
60g sera tylżyckiego

Przygotowanie:

Przygotowanym wcześniej ciastem wyłożyć tortownicę, pokłuć widelcem, posmarować olejem. Cebulę i czosnek posiekać i usmażyć na szklisto w połowie oleju. Dodać zmielone mięso, oprószyć solą i pieprzem, przesmażyć i przestudzić. Na wyrośniętym cieście rozłożyć mięso i cebulę, posypać rozdrobnioną nacią pietruszki i obłożyć plastrami mięsistych pomidorów. Posypać tartym serem, oprószyć ziołami i skropić resztą oleju. Upiec pizzę w gorącym piekarniku i podać pokrajaną na porcje.