Rate this post

Składniki:

800g ciasta
6 jaj ugotowanych na twardo
6 strąków papryki
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki tłuszczu
2 pomidory
mała puszka koncentratu pomidorowego
puszka koreczków anchois
200g żółtego sera tylżyckiego
puszka tuńczyka
natka pietruszki
przyprawa Vegeta
bazylia
sól

Przygotowanie:

Ciasto podzielić na cztery porcje, rozwałkować i ułożyć w wysmarowanych tłuszczem tortownicach. Obrany i posiekany czosnek i cebulę podsmażyć, dodać koncentrat pomidorowy i dusić do odparowania nadmiaru wody. Dodać przyprawy do smaku.

Masę rozsmarować na cieście, na niej ułożyć plasterki pomidorów, cząstki jaj ugotowanych na twardo, kawałki rozdrobnionego tuńczyka, koreczki anchois oraz pokrojoną w drobną kostkę paprykę. Na koniec pizzę posypać startym żółtym serem i piec w gorącym piekarniku 20-25 minut.