Właściciele restauracji serwujących kebaby lub też inne potrawy tureckiej kuchni przeżywają obecnie swój złoty wiek, ponieważ zainteresowanie kebabami w naszym kraju oraz liczba restauracji mających w swoim menu kebaby jest ogromna. Zainteresowanie kebabami przeszło oczekiwania wszelkich restauratorów, ponieważ nikt się nie spodziewał, że tak zasmakują one naszym rodakom. Tymczasem jemy kebaby kiedy tylko się da ponieważ jakby nie było tego typu kulinaria obfite w dużą ilość mięsa naszym rodakom smakują szczególnie. Można być wręcz pewnym, że jeżeli poszczególne restauracje będą utrzymywać ten sam poziom co do tej pory, to zainteresowanie kebabami w dalszym ciągu będzie bardzo duże, a jakby nie patrzeć przy okazji utarg restauratorów także będzie stać na bardzo wysokim poziomie. Turecka kuchnia więc w naszym kraju zdała egzamin i trudno powiedzieć czy jest to chwilowe zauroczenie czy wręcz miłość, która będzie się jeszcze utrzymywać przez dłuższy czas. Na chwilę obecną wielu właścicieli restauracji sprzedających kebaby z pewnością cieszy się z takiego stanu rzeczy i można być pewnym, że jeszcze przez kilka lat tak to będzie wyglądać.