Rate this post

Na pewno każdy z nas kiedykolwiek miał okazję zakosztować prawdziwych dań spod znaku naszej polskiej tradycji kulinarnej. Oczywiście do najbardziej popularnych dań wywodzących się z naszego kraju należą : bigos, popularny schabowy, domowy rosół, golonka w kapuście, fasolka po bretońsku, żurek, kotlety mielone, barszcz, pierogi śląskie, kapusta zasmażana, ziemniaki z wody, oraz wiele potraw, które w szczelności najlepiej robią nasze babcie, które wychowały się na takiej właśnie kuchni i taką kuchnię kultywują do dziś. Oczywiście, jeśli ktoś nie lubi gotować to raczej nie ugotuje zbytnio dobrych potraw, szczególnie jeśli nie gotujemy z sercem ani też z pasją. Sztuka gotowania to niesamowicie trudna umiejętność, która w wielu polskich domach jest wszechobecna każdego dnia a niestety w niektórych po prostu została wyparta przez gotowe produkty z hipermarketów, które oczywiście są nie tylko droższe, ale również niesmaczne i nie raz się zdarza, że również nieświeże. Niestety my Polscy lubimy dobrze zjeść, ale nie ma nam kto gotować, więc jeśli posiadamy tą rzadką umiejętność przyrządzania wszelkich dań, które wywodzą się z korzeni naszej kuchni to na pewno należymy do niezłych szczęściarzy a nasza rodzina tylko na tym korzysta i cieszy się, że w domu posiada taki właśnie skarb.