Przepis na: Rolada kabanosowo-serowa
0 votes, 0.00 avg. rating (0% score)

Nie każdy jest urodzonym kucharzem, nie każdy chce eksperymentować w kuchni, a często zamiast tego woli po prostu zamówić posiłek do swojego domu – chińszczyznę, tajskie jedzenie, albo włoską pizzę. Nie każdy też ma po prostu czas, aby w kuchni spędzać dziennie kilka godzin, aby próbować nowych dań i aby swoich bliskich zaskakiwać coraz to nowszymi przyprawami, dodatkami i tym co po ich połączeniu powstanie – egzotyczne i nietypowe potrawy i posiłki, które mogą niejednego zaskoczyć. Tym razem pokażę wam przepis, który może nieco zmniejszyć monotonię w kuchni i którego przygotuje każdy, niezależnie od tego czy jest fanem domowego gotowania, czy kuchni unika jak tylko może. A zatem na początku zastanówmy się jakie składniki będą nam potrzebne. Przede wszystkim chodzi o jedno opakowania francuskiego ciasta, które z całą pewnością dostaniemy w większości sklepów. Przyda nam się także około dwustu gram kabanosików oraz stu gram żółtego serka. Chyba nie powinno być z tym problemu?

No dobrze, a teraz pytanie jak to wszystko przygotować. Będzie to genialnie proste. Jestem pewien, że dawno nie miałeś do czynienia z czymś co można tak szybko i łatwo wykonać, a zalety dla naszych kubków smakowych będą nieocenione. A zatem na samym początku, kiedy już wszystko będziemy mieli zakupione, wyjmujemy ciasto francuskie i je wałkujemy. Później oczywiście będzie trzeba z nich zrobić kwadraciki. I teraz na każdym takim kwadraciku będziemy kłaść około półtora centymetrowy kawałek żółtego sera, a na to wszystko jeszcze trochę kabanosa. Teraz wszystko co trzeba zrobić to pozwijać to co nam powstało i ułożyć na blaszce, która następnie ma trafić do piekarnika. Będziemy teraz to piec przez około piętnaście, a może nawet dwadzieścia minut. Wszystko w temperaturze do stu osiemdziesięciu stopni. Później nasze roladki wyjmujemy i możemy już je serwować bezpośrednio na stół. Prawda, że nie było to nic trudnego? No właśnie, a zatem teraz wszyscy robią roladki, a ja życzę smacznego!

Author:

Related Post

top