Rate this post

Zupy. Zupa jest podstawą obiadu odkąd pamiętają nasze babcie. Stanowią świetną bazę dla organizmu, rozgrzewają go, są lekkostrawne oraz małokaloryczne. Dla przykładu rosół oraz pomidorówka to jedynie około osiemdziesięciu kalorii na porcję. Liczba więc niewielka, pozwalająca też oszukać żołądek jeśli chcemy pozbyć się zbędnych kilogramów. Nie musimy jeść jej codziennie, do niektórych dań najzwyczajniej taka przystawka nie pasuje, aczkolwiek często powinna gościć na stole. Jako bazę do zupy używamy porcji rosołowych, żeberek oraz szpondera. Dania główne. Licząc kalorie, albo starając się prowadzić zdrowy tryb życia należy uważać na to, żeby nie przesadzać z obiadem. Porcja nie powinna być za duża, oraz specjalnie ciężkostrawna. Jeśli dajemy wcześniej na stół zupę, porcja powinna być jeszcze mniejsza. Danie główne jak sama nazwa wskazuje to naczelny posiłek w ciągu dnia, chociaż to śniadanie uważane jest za przymusowy etap naszego pożywienia się. Śniadanie jest bardzo ważne aczkolwiek organizm będzie dużo lepiej funkcjonował jeśli będziemy dostarczali mu posiłków ciepłych.